Naravno mineralno vodo Costella črpajo iz 99m globoke vrtine neposredno ob polnilnici. Polnilnica vode pri postopku polnjenja uporablja popolnoma avtomatizirano polnilno linijo in zato vode ni potrebno dodatno stabilizirati ali drugače tehnološko obdelovati. Pred polnjenjem voda preide le peščene filtre za lovljenje trdih delcev, ki bi utegnili škoditi polnilni opremi.
Hidrogeološke raziskave vodnega vira so pokazale, da je voda visoko kvalitetna, nevtralna ter mikrobiološko neoporečna. Je tudi stabilne organizmu prijazne kemijske sestave, še posebej pa jo odlikuje primeren pH faktor in nizka vsebnost mineralov.
Naravno mineralno vodo večkrat dnevno analizirajo v lastnem laboratoriju, obsežnejše analize neposredno iz vrtine in že napolnjenih embalažnih enot pa opravljata neodvisna laboratorija Zavoda za zdravstveno varstvo RS Novo mesto in Maribor. Najmanj enkrat letno celovit nadzor delovanja proizvodnih obratov in opreme ter popolno analizo naravne mineralne vode Costella opravijo tudi inšpektorji mednarodnega inštituta NSF, ki deluje pod okriljem Svetovne zdravstvene organizacije (na podlagi odličnih rezultatov raziskav tega inštituta je NMV Costella prejela mednarodni certifikat NSF).
Edinstvena mineralna sestava z odličnim razmerjem vsebnosti kalcija in magnezija (2:1) in visoka vsebnost kisika (O2) dajejo vodi občutek mehkobe in svežine. Naravna mineralna voda Costella ne vsebuje nobenih redukcijskih zvrsti (mangan, železo, amonij) ali sledov vplivov kakršnihkoli onesnaženj. Nevtralen pH (7,5) ji daje posebno mehkobo in rahlo sladkast okus, zato je odlična spremljevalka vrhunskih vin, kar so potrdili mnogi vrhunski somelierji in poznavalci vin. Zaradi izjemno nizke vsebnost natrija naravno mineralno vodo Costella lahko uživajo tudi tisti, ki morajo v svoji prehrani upoštevati pravila diete z malo natrija.
